Sos picant cu cârnaţi
PrinteazaO reteta de sos picant cu carnati din: carnat picant de porc, pulpa de rosii, usturoi, ardei iute, ulei de masline extravirgin, busuioc, chimen, sare si piper.
- 1 carnat picant de porc proaspat (circa 150 g)
- 200 g pulpa de rosii
- 1 catel de usturoi
- 1 ardei iute rosu
- 3 linguri ulei de masline extravirgin
- patrunjel sau busuioc
- chimen
- sare
- piper
Mod de preparare:
Curăţă usturoiul, zdrobeşte-1 puţin, apoi toacă-1 mărunt împreună cu ardeiul iute curăţat de seminţe. Căleşte amestecul într-o tigaie cu ulei încins, la foc mic, apoi adaugă carnea scoasă din cârnat, sfarâmată în prealabil cu o furculiţă.
Prăjeşte tocătura până când se topeşte grăsimea din carne, apoi adaugă pulpa de roşii, sare şi piper, după gust. Lasă totul să fiarbă, amestecând din când în când, până când obţii un sos dens, consistent.
Aromatizează cu chimen şi frunze de busuioc sau de pătrunjel mărunţite. Serveşte sosul cu tortillas, pâine prăjită, felii de mămăligă prăjită, paste scurte sau cu ouă.
Sos picant cu cârnaţi
Pofta buna!