Sos picant cu ciuperci
PrinteazaSos picant cu ciuperci din: ulei, faina, supa sau apa, otet, mustar iute, ciuperci, sare.
- 1 lingură ulei (sau unt)
- 1 lingură făină
- 1 cană supă (sau apă)
- 1-2 linguri oţet
- 2 linguriţe muştar iute
- circa 10 ciuperci de mărime medie
- sare
Mod de preparare:
Din puţin ulei (unt), făină şi zeamă de carne se pregăteşte un sos alb (reţeta 6). Când este aproape gata, în acesta se adaugă oţetul, muştarul şi sarea. Se mai dă o dată în clocot, după ce eventual s-a mai adăugat încă puţină supă sau apă.
Ciupercile se prepară separat: se spală, se toacă cât mai mărunt şi se înăbuşă în ulei (unt). Când sunt gata, se adaugă în sos.
Sosul se serveşte numai cald (fierbinte) în general la friptură sau rasol de pasăre.
Pofta buna!