Sos picant de dovleac cu chipsuri tortilla
PrinteazaSos picant de dovleac cu chipsuri tortilla din: dovleac, ulei de masline, pasta harissa, branza de capra, zeama de lamaie si tortilla.
- 500 g dovleac, taiat bucati
- 3 linguri ulei de masline
- 1 lingura pasta harissa
- 125 g branza de capra
- zeama de la 1/2 lamaie
- 6 bucati tortilla, taiate in 8 segmente
Mod de preparare:
Incinge cuptorul la semnul 8/230 C. Tapeteazâ tava de copt cu hârtie şi aşazâ dovleacul, stropeşte cu 1 1/2 linguri ulei de măsline, pasta harissa şi amestecă pentru a se unge uniform. Dă la cuptor 30 de min până când se pătrunde. Marunţeşte în tocătorul electric cu brânza şi zeama de lămâie ca să obţii o pastă.
Micşorează temperatura cuptorului la semnul 5/190 C. Stropeşte chipsurile cu uleiul rămas şi aşază în tava de copt tapetată cu hârtie. Dă la cuptor 5-10 min până când se rumenesc şi devin crocante.
Pofta buna!