Sos picant din boabe de fasole
PrinteazaSos picant din boabe de fasole din: fasole boabe, untdelemn, mustar, lamaie, ardei iuti, usturoi.
- 150 g fasole boabe
- 150 ml untdelemn
- 2 linguri muştar
- zeama de la 1 lămâie
- 3 ardei iuţi
- 4 căţei de usturoi
Mod de preparare:
Fierbi bine fasolea, pe care ai avut grijă să o înmoi pe seara până dimineaţa, în apă rece.
Laşi fasolea fiartă să se răcească şi o scurgi. Cureţi usturoiul şi ardeii. Zdrobeşti usturoiulşi mărunţeşti fin ardeii iuţi. Pui în robotul de bucătărie fasolea, usturoiul, ardeii, muştarul şi torni uleiul puţin câte puţin. Din când în când torni câte puţină zeamă de lămâie şi dâteva picături de apă foarte rece.
Sosul se va umfla asemenea unei maioneze.
Cu acest sos asezdnezi ciorba de burtă sau îl poţi servi ca gustare, cu tortillas.
Sos picant din boabe de fasole
Pofta buna!