Sos picant pentru iarna din: rosii, ardei capia, ardei iute, ceapa, usturoi, ulei, sare, zahar, foi de dafin, piper boabe si cimbru.
Ingrediente:
6 kg rosii
1,5 kg ardei capia
500 g ardei iute
3 kg ceapa
1 capatana de usturoi
500 ml ulei
3 linguri cu sare
8 linguri cu zahar
foi de dafin
piper boabe
1-2 crengute cimbru
Mod de preparare:
Trece rosiile prin masina speciala de suc. Adauga sarea si zaharul, 3-4 frunze de dafin, cimbru, piperul. Amesteca si lasa deoparte pana ce pregatesti restul ingredientelor.
Curata ceapa si da-o prin masina de tocat, apoi da ardeii, curatati si ei. Pune uleiul la incins intr-o cratita cu gura larga si adauga ceapa si usturoiul feliat.
Cand au devenit translucide, adauga ardeii si sucul aromat de rosii. Fierbe la foc mic pana ce sosul capata o consistenta mai groasa.
Scoate frunzele de dafin si crengutele de cimbru si toarna in borcane. Acopera-le cu o patura si lasa-le la racit.
Leaga apoi borcanele cu folie alimentara sau pune capacele. Pastreaza intr-un loc racoros.
Pesto de leurdă cu migdale și parmezan – este o variantă a clasicului pesto italian, aducând în prim-plan aroma intensă și benefică a leurdei. Leurda, cunoscută și sub numele de usturoi sălbatic, este bogată în vitamine și minerale, oferind multiple beneficii pentru sănătate. Migdalele adaugă o textură crocantă și un gust subtil de nucă, în […]
Salsa de Pepene Galben cu Ardei Iute și Lime din: pepene galben, ardei iute, ceapa rosie, suc de lime, coriandru, sare, piper. Vara aceasta, răsfățați-vă papilele gustative cu o combinație unică de dulce și picant! Este un preparat revigorant și surprinzător, ideal pentru a adăuga un strop de culoare și savoare mâncărurilor voastre. Această salsa […]
Sos Ragu Traditional Italian din: carne tocata, bacon, ceapa, morcovi, telina, usturoi, rosii in bulion, vin, pasta de tomate, dafin, oregano, sare, piper, ulei, parmezan. Sosul ragu este o rețetă clasică în bucătăria italiană, cunoscută pentru bogăția sa și complexitatea aromelor. Acest sos robust, preparat cu carne și legume, este perfect pentru a acompania diverse […]
Cine posteaza retetele astea e incepator sau in ale limbii romane sau in ale tastaturii!! Ori reteta e un test “ghici ce scrie ca sa vezi ce-ti iese”…
Adaugă un comentariu
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.
Cine posteaza retetele astea e incepator sau in ale limbii romane sau in ale tastaturii!! Ori reteta e un test “ghici ce scrie ca sa vezi ce-ti iese”…