Sos picant mediteranean

Printeaza

Sos picant mediteranean din: ardei, rosii, masline, ardie iute, ulei de masline, otet, zahar, frunze de busuioc, sare, piper si gelatina.

Ingrediente:

  • 600 g ardei galben
  • 750 g rosii carnoase
  • 150 g rondele de masline
  • 1-2 ardei iuti
  • 100 ml ulei de masline
  • 1 lingura otet balsamic (sau otet de mere)
  • 150 g zahar
  • 1 mana de frunze busuioc proaspat
  • sare
  • piper
  • gelatina
  • 3 borcane de 400 ml

 

Mod de preparare:

Tai ardeiul cubuleţe mici, apoi opăreşti un pic roşiile şi le cureţi de pieliţă, după care le tai şi pe ele tot cubuleţe mici. Ardeiul iute îl cureţi de seminţe şi vinişoare, apoi îl mărunţeşti. Pui uleiul într-o cratiţă cu fund mai gros, apoi căleşti ardeii circa 10 minute, amestecând continuu cu o lingură de lemn.

Când au început să se înmoaie, adaugi şi roşiile şi laşi să scadă bine sucul. Adaugi ardeiul iute mărunţit, ron­delele de măsline negre, lingura de oţet balsamic şi zahărul amestecat cu gelatina. Amesteci continuu timp de 20 de minute, potriveşti de sare şi piper, iar după ce opreşti focul, adaugi şi busuiocul mărunţit.

Pui compoziţia fierbinte în borcane apoi le etanşezi bine. Le poţi păstra ja frigider sau în pivniţe răco­roase. Acest sos poate fi servit cu carne la grătar sau la paste, dar este deosebit de bun şi la pizza.

 

 

1 comentariu

  1. Foarte bun sosul asta!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.