Sos picant cu mustar si pasta de rosii
PrinteazaSos picant cu mustar si pasta de rosii din: ulei de soia, făină albă de grâu, muştar picant, pastă de roşii, zahăr, supă (sau apă călduţă cu un praf de ,,vegeta“), busuioc, sare, cimbru, piper.
- 8 linguri ulei de soia
- 3 linguri făină albă de grâu
- 3 linguri muştar picant
- 1 cană pastă de roşii
- 4 linguri zahăr
- 4 ceşti supă (sau apă călduţă cu un praf de ,,vegeta“)
- busuioc
- sare
- cimbru
- piper
Mod de preparare:
Se prepară un rântaş din făină şi ulei, stins cu o cească cu supă. Se amestecă bine, până la omogenizarea perfectă.
Se pune oala la foc mic, se adaugă restul de supă şi se lasă să dea în câteva clocote, până ce sosul capătă consistenţa smântânii.
Pofta buna!