Sos picant pentru friptura sau rasol
PrinteazaSos picant pentru friptura sau rasol din: bulion, mustar, otet, sare, miere, boia, marae, usturoi, busuioc, smantana, coriandru, ulei, sare.
- 3 linguri bulion sau suc concentrat de roşii
- 2 linguri muştar
- 2 linguri oţet
- sare
- miere (1-2 linguriţe)
- boia iute (sau ardei iute tocat foarte fin)
- mărar
- 6 căţei de usturoi (tocaţi mărunt, nu striviţi)
- busuioc
- 2 linguri smântână (poate să şi lipsească)
- coriandru şi mărar (opţional)
- 1 lingură ulei
- sare
Mod de preparare:
Sosul se obţine prin amestecarea la rece a ingredientelor până ce amestecul se omogenizează. Se pregăteşte rapid şi este recomandabil la friptură, rasoluri şi chiar în cazul mâncărurilor de legume.
Pofta buna!