Păstrăv cu Salată de Dovlecei și Mentă: Fileurile de păstrăv, bogate în acizi grași omega-3, sunt gătite până devin fragede și savuroase, iar salata proaspătă de dovlecei și mentă adaugă un contrast răcoritor și vibrant. Această combinație delicioasă îmbină savoarea păstrăvului proaspăt cu prospețimea dovleceilor și aromele răcoritoare ale mentei. Păstrăvul, un pește bogat în […]
Sos picant de rosii si ardei
PrinteazaSos picant de rosii si ardei din: rosii, ardei iuti, ardei grasi, ceapa, otet de mere, suc de lamaie, zahar, sare, marar, usturoi.
Ingrediente:
- 7 kg roşii bine coapte
- 3 ardei iuti
- 4 ardei graşi roşii
- o ceapă
- 450 ml oţet de mere
- 100 ml suc lămâie
- 200 g zahăr
- o linguriţă sare
- o legătură mărar
- 5-6 căţei usturoi
Mod de preparare:
Roşiile tăiate cubuleţe se pun într-o cratiţă încăpătoare şi se lasă o oră la fiert. Se ia spuma ori de câte ori apare.
Se adaugă ardeii iuţi fără seminţe, ardeii graşi tăiaţi fâşii groase de 1 cm, usturoiul pisat, oţetul, sucul de lămâie, ceapa tăiată mărunt sau solzişori, după gust. La final, se adaugă zahărul si sarea.
Se reduce focul si se lasă să fiarbă la foc mic timp de trei ore, înlăturând spuma dacă se mai adună la suprafaţă.
După acest timp, se pune mărarul şi apoi se repartizează foarte repede amestecul în borcane având grijă să se lase un spaţiu de două degete.
Se pun capace la borcane si se mai fierb 10 minute în apă clocotită.
Sos picant de rosii si ardei
Pofta buna!
Păstrăv cu Salată de Dovlecei și Mentă