Sos picant cu rosii si telina

Printeaza

Sos picant cu rosii si telina din: rosii, telina, morcov, ceapa, zahar, otet, sare, piper, boia.

Ingrediente:Sos picant cu rosii si telina

  • 4 kg roşii coapte
  • 1 ţelină cu frunze
  • 1 morcov
  • 1 ceapă
  • 1 linguriţă cu zahăr
  • 2 linguri cu oţet
  • piper
  • sare
  • boia iute

 

Mod de preparare:

Curăţă roşiile şi dă-le pe râzătoare, taie ţelină în felii, ceapa solzişori, morcovul felii. Pune totul la fiert împreună cu frunzele de ţelină.

Când legumele sunt foarte moi, scoate frunzele, trece totul printr-o sită foarte deasă, adaugă boiaua, sarea, zahărul, oţetul şi piperul şi dă din nou la fiert, până când sosul capătă grosimea unei smântâni.

Toarnă sosul în sticle mici, groase,încălzite.

Sigilează sticlele şi fierbe-le încă o jumătate de oră în baie de aburi.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.