Sos picant cu rosii si telina
PrinteazaSos picant cu rosii si telina din: rosii, telina, morcov, ceapa, zahar, otet, sare, piper, boia.
- 4 kg roşii coapte
- 1 ţelină cu frunze
- 1 morcov
- 1 ceapă
- 1 linguriţă cu zahăr
- 2 linguri cu oţet
- piper
- sare
- boia iute
Mod de preparare:
Curăţă roşiile şi dă-le pe râzătoare, taie ţelină în felii, ceapa solzişori, morcovul felii. Pune totul la fiert împreună cu frunzele de ţelină.
Când legumele sunt foarte moi, scoate frunzele, trece totul printr-o sită foarte deasă, adaugă boiaua, sarea, zahărul, oţetul şi piperul şi dă din nou la fiert, până când sosul capătă grosimea unei smântâni.
Toarnă sosul în sticle mici, groase,încălzite.
Sigilează sticlele şi fierbe-le încă o jumătate de oră în baie de aburi.
Pofta buna!