Sos picant cu verdeturi

Printeaza

Sos picant cu verdeturi

Ingrediente:

  • 2 gălbenuşuri
  • 1 linguriţă muştar
  • 200 g ulei
  • 1/2 linguriţă zeamă de lămâie sau oţet
  • sare
  • câteva frunze de haţmaţuchi (plantă asemănătoare pătrunjelului, cu gust picant)
  • pătrunjel
  • ceapă verde

 

Mod de preparare:

Sos picant cu verdeturi: Se pun gălbenuşurile într-un castron, cu zeama de lămâie şi un praf de sare.

Se freacă cu o lingură de lemn sau se bat cu telul până ce gălbenuşurile sunt bine amestecate.

Apoi se adaugă uleiul picătură cu picătură. Se freacă mereu, punând din când în când şi puţină lămâie.

Când maioneza începe să se îngroaşe, se poate adăuga şi câte o linguriţă de ulei odată, dar nu mai mult,se adauga si mustarul.

Se adaugă verdeaţa tăiată toată foarte fin.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

1 comentariu

  1. Imi plac sosurile picante.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.