Sos de piersici cu votcă
PrinteazaO reteta de sos de piersici cu votca din: piersici, votca, lamaie, zahar brun si frunze de menta.
- 3 pierisici
- 2 linguri votca
- 1 lamaie
- 2 linguri zahar brun
- 4-5 frunze mici de menta
Mod de preparare:
Curăţă piersicile de sâmburi şi de coajă şi taie-le bucăţi. Pune-le într-un castron cu zahărul brun şi coaja rasă de lămâie. Adaugă frunzele de mentă întregi şi stropeşte totul cu votcă şi cu zeama de la 1/2 lămâie.
Acoperă castronul cu folie alimentară şi pune-l în frigider. Lasă compoziţia să se marineze peste noapte. Scoate frunzele de mentă, pune compoziţia în vasul blenderului şi mixeaz-o până când devine cremoasă şi catifelată. Serveste-o foarte rece.
Poţi servi sosul cu îngheţată sau cu salate de fructe.