Sos de portocale cu Grand Marnier

Printeaza

O reteta de sos de portocale cu grand Marnier din: suc de portocala, zahar, coaja de portocala, unt fara sare si Grand Marnier. Cu acest sos sofisticat si acrisor puteti orna clatitele sau inghetata.

Ingrediente:Sos de portocale cu Grand Marnier

  • 250 ml suc proaspăt de portocală
  • 25 g zahăr
  • o linguriţă de coajă rasă de portocală
  • 200 g unt fără sare, tăiat cuburi şi răcit
  • 60 ml Grand Marnier, Cognac sau Cointreau

 

Mod de preparare:

Intr-o cratiţă, fierbeţi treptat sucul, zahărul şi coa­ja de portocală. Continuaţi să fierbeţi, amestecând din când în când, până când lichidul devine siropos. Adăugaţi untul în lichidul fierbinte, bucată cu bucată, bătând cu telul până când obţineţi o consis­tenţă omogenă.

Luaţi cratiţa de pe foc şi adăugaţi lichiorul, după gust. Serviţi sosul imediat sau păstraţi-1 călduţ (nu fierbinte) cel mult 30 minute înainte de a-1 servi.

Dacă sosul se răceşte prea mult, se va întări. Dacă este prea fierbinte, se va tăia. Pentru a evita ambele probleme, încălziţi-1 uşor pe cel rece, până devine călduţ, şi răciţi-1 pe cel prea cald.

Puteţi realiza acest lucru fierbând o cantitate mică de apă sau suc de portocale şi bătând cu telul în ea o can­titate mică de unt solid, până când obţineţi un amestec omogen. Adăugaţi treptat în această com­poziţie oricare dintre sosurile cu probleme, bătând continuu cu telul.

Sos de portocale cu Grand Marnier

Sos de portocale cu Grand Marnier

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.