Sos de portocale cu Grand Marnier
PrinteazaO reteta de sos de portocale cu grand Marnier din: suc de portocala, zahar, coaja de portocala, unt fara sare si Grand Marnier. Cu acest sos sofisticat si acrisor puteti orna clatitele sau inghetata.
- 250 ml suc proaspăt de portocală
- 25 g zahăr
- o linguriţă de coajă rasă de portocală
- 200 g unt fără sare, tăiat cuburi şi răcit
- 60 ml Grand Marnier, Cognac sau Cointreau
Mod de preparare:
Intr-o cratiţă, fierbeţi treptat sucul, zahărul şi coaja de portocală. Continuaţi să fierbeţi, amestecând din când în când, până când lichidul devine siropos. Adăugaţi untul în lichidul fierbinte, bucată cu bucată, bătând cu telul până când obţineţi o consistenţă omogenă.
Luaţi cratiţa de pe foc şi adăugaţi lichiorul, după gust. Serviţi sosul imediat sau păstraţi-1 călduţ (nu fierbinte) cel mult 30 minute înainte de a-1 servi.
Dacă sosul se răceşte prea mult, se va întări. Dacă este prea fierbinte, se va tăia. Pentru a evita ambele probleme, încălziţi-1 uşor pe cel rece, până devine călduţ, şi răciţi-1 pe cel prea cald.
Puteţi realiza acest lucru fierbând o cantitate mică de apă sau suc de portocale şi bătând cu telul în ea o cantitate mică de unt solid, până când obţineţi un amestec omogen. Adăugaţi treptat în această compoziţie oricare dintre sosurile cu probleme, bătând continuu cu telul.
Sos de portocale cu Grand Marnier
Pofta buna!