Sos portughez rece

Printeaza

Sos portughez rece

Ingrediente:Sos portughez rece

  • 400 g maioneză
  • 400 g roşii mari
  • 50 g ulei
  • 2 g usturoi
  • 2 g piper
  • sare

 

Mod de preparare:

Roşiile bine coapte se opăresc în apă clocotită şi după ce s-au răcit cu apă rece se curăţă de pieliţă şi de seminţe şi se scurg de zeamă.

Se toarnă uleiul într-un vas, se înfierbîntă, se pune usturoiul tăiat mărunt şi cînd acesta a căpătat o culoare galbenă, se adaugă imediat roşiile.

Se potriveşte de sare şi piper şi după 3 min de fierbere se strecoară sosul şi se ră­ceşte.

După ce s-a răcit se amestecă cu maioneza. Se serveşte la ouă, peşte şi cărnuri reci.

 

Pofta buna!

Incoming search terms:

  • sos portughez

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.