Sos portughez

Printeaza

Sos portughez din: maioneza, rosii, ulei, usturoi, sare.

Ingrediente:Sos de busuioc

  • 400 g maioneză de pufuleţi
  • 400 g roşii mari
  • 50 g ulei
  • 2-3 căţei de usturoi
  • sare

 

Mod de preparare:

Roşiile bine coapte se opăresc în apă clocotită şi, după ce s-au răcit cu apă rece, se curăţă de pieliţă şi de seminţe şi se scurg de zeamă. Se toarnă uleiul într-un vas, se pune usturoiul pisat mărunt şi apoi roşiile.

Se fierb câteva minute, se potrivesc de sare. Se pasea­ză, apoi se lasă să se răcească. După ce s-au răcit, se amestecă cu maioneza.

Se serveşte ca garnitură la diverse chiftele de legume.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.