Sos ragu pentru paste
PrinteazaSos ragu pentru paste din: slanina, ceapa, carne de porc, carne de vitel, supa de zarzavat sau apa, salvie, busuioc, sare, piper, scortisoara.
- 200 g slănină crudă sau sărată
- 50 g unt
- 1 ceapă mare
- 200 g carne de porc
- 300 g carne de viţel
- 2 căni cu supă de zarzavat sau apă caldă
- salvie sau busuioc
- sare
- piper boabe
- scorţişoară
Mod de preparare:
Spălaţi carnea, tăiaţi-o cuburi mici, după ce aţi adăugat ceapa tocată şi slănina, puneţi în cratiţă cu unt şi căliţi amestecul 10-15 min.
Acoperiţi cu supă de zarzavat, fierbeţi pe foc mic, cu vasul acoperit timp de 1 oră. Tot acum săraţi şi piperaţi amestecul.
Condimentaţi sosul, atunci când e gata, cu salvie sau busuioc tocat mărunt şi praf de scorţişoară. Amestecaţi şi lăsaţi să mai fiarbă 2-3 min.
Serviţi lângă paste făinoase fierte, spălate cu apă rece şi bine scurse. Este potrivit vinul alb.
Pofta buna!