Sos rece cu ciuperci

Printeaza

Sos rece cu ciuperci din: ciuperci, faina, unt, zeama de carne, smantana, patrunjel, sare.

Ingrediente:Sos rece cu ciuperci

  • 250 g ciuperci
  • o lingură de făină
  • 2 linguriţe de unt
  • o ceaşcă de zeamă de carne
  • 2 linguri de smântână
  • pătrunjel
  • sare

 

Mod de preparare:

Ciupercile, spălate şi tăiate ca fideluţa, se înăbuşă pe foc într-o linguriţă de unt şi puţină zeamă de carne. Se dizolvă făina în puţină apă rece, se toarnă peste zeama de carne rămasă, se fierbe.

Se adaugă ciupercile şi se continuă fierberea până când acestea sunt pătrunse şi sosul are consistenţa dorită. Se dă crăticioara deoparte şi se adaugă smântână, cu care nu se mai fierbe.

Se serveşte peste orice fel de friptură, rasol de peşte, orez, macaroane etc.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.