Sos rece cu ciuperci
PrinteazaSos rece cu ciuperci din: ciuperci, faina, unt, zeama de carne, smantana, patrunjel, sare.
- 250 g ciuperci
- o lingură de făină
- 2 linguriţe de unt
- o ceaşcă de zeamă de carne
- 2 linguri de smântână
- pătrunjel
- sare
Mod de preparare:
Ciupercile, spălate şi tăiate ca fideluţa, se înăbuşă pe foc într-o linguriţă de unt şi puţină zeamă de carne. Se dizolvă făina în puţină apă rece, se toarnă peste zeama de carne rămasă, se fierbe.
Se adaugă ciupercile şi se continuă fierberea până când acestea sunt pătrunse şi sosul are consistenţa dorită. Se dă crăticioara deoparte şi se adaugă smântână, cu care nu se mai fierbe.
Se serveşte peste orice fel de friptură, rasol de peşte, orez, macaroane etc.
Pofta buna!