Supă Miso cu Alge – un preparat tradițional japonez, cunoscut pentru gustul său umami și beneficiile sale pentru sănătate. Această supă este simplă, dar plină de nutrienți, fiind ideală pentru a fi savurată la orice masă. Miso este folosit de secole în Japonia nu doar ca aliment, ci și ca medicament tradițional pentru digestie și […]
Sos rece de mere
PrinteazaSos rece de mere din: mere, faina, zahar, unt, smantana, sare.
Ingrediente:
- 600 g mere
- 6 linguriţe de făină
- 3 linguri de zahăr
- 6 linguriţe de unt sau margarină
- două linguri de smântână
- sare
Mod de preparare:
Sos rece de mere: curăţă merele cu un cuţit inoxidabil, se taie felii. Ca să nu se înnegrească, se freacă cu puţină sare de lămâie.
dizolvă făina în puţină apă, în care au fiert cojile merelor curăţate. adaugă untul, smântână şi zahărul. fierbe la foc mic amestecând continuu cu o lingură de lemn.
adaugă sarea şi merele tăiate felii, se fierbe în continiuare la foc mic pentru a nu zdrobi merele. serveşte cu rasol de pasăre sau de vită.
Cantităţile sunt pentru 6 persoane.
Pofta buna!
Bors de Peste Afumat – un preparat traditional romanesc, plin de arome intense si beneficii pentru sanatate. Descopera cum poti prepara un bors de peste afumat delicios si hranitor, perfect pentru orice ocazie. Ingrediente: 500 g peste afumat (crap, macrou, somon): Pestele afumat adauga o aroma intensa si un gust distinctiv borsului. 2 morcovi: […]