Sos rece pentru carnea de berbec (oaie)

Printeaza

Sos rece pentru carnea de berbec (oaie) din: otet, vin negru, ulei, apa, bulion, piper, dafin, cimbru, sare, usturoi, boia.

Ingrediente:Sos rece pentru carnea de berbec (oaie)

  • 1 pahar oţet
  • 1 cană vin negru
  • 4 linguri ulei
  • 1 cană apă
  • 2 linguri bulion
  • piper măcinat
  • frunze de dafin
  • cimbru
  • sare
  • 1 căpăţână usturoi
  • 1 linguriţă boia dulce

 

Mod de preparare:

Toate ingredientele se amestecă (usturoiul este pisat în prealabil), până ce se obtine un sos omogen.

Acesta se toarnă peste carne şi se pune la rece pentru mai multe ore (chiar de pe o zi pe alta). Carnea se scoate din sos cu minimum 30 de minute înainte de a fi pregătită după refeta dorită.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.