Sos Robert
PrinteazaSos Robert
Poate te intereseaza si:
- Sos de merisoare cu marmelada de portocala
- Sos de rosii cu unt si busuioc
- Sos de paine cu ceapa si cuisoare
- 50 g unt
- 2 cepe
- 1 ceaşcă zeamă concentrată de carne
- 1 lingură sos de ciuperci
- 1/2 pahar vin alb
- 1 linguriţă muştar
Mod de preparare:
Intr-o crăticioară prăjim în unt o ceapă tocată mărunt. Cînd se rumeneşte, o răsturnăm pe sită, ca să se scurgă untul.
Punem ceapa în crăticioară, adăugăm zeama de carne şi lăsăm să scadă puţin.
Turnăm sosul de ciuperci şi vinul, acoperim cu capacul, lăsăm să fiarbă şi adăugăm muştarul.
Acest sos se serveşte la diferite feluri picante de carne sau de vînat.
Pofta buna!