Sos romanesc

Printeaza

Sos romanesc din: faina, grasime, ceapa, bulion, supa sau apa, sare.

Ingrediente:

  • 2 linguri făină
  • 1 lingură grăsime (sau untdelemn)
  • o ceapă tăiată mărunt
  • o lingură bulion (sau roşii)
  • supă sau apă
  • sare

 

Mod de preparare Sos romanesc:

Se amestecă bine bulionul, ceapa, faina, grăsimea sau untdelemnul rece şi apa sau supa, uşor caldă, toate împreună.

Se potriveşte de sare şi se lasă să fiarbă până se obţine un sos consistent.

Acest sos este mai digestibil şi prieşte şi celor care ţin diferite diete.

Sosul românesc se poate prepara şi prin rumenirea fainei în grăsimea bine încinsă, adăugând ceapa, bulionul sau roşiile, curăţate de pieliţe şi de sâmburi,iar după ce a fiert puţin, se stinge cu zeama turnată încetul cu încetul.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.