vin rosu, visinata, suc de portocale, felie de portocala, gheata. Ingrediente: 60ml vin roșu (preferabil un vin sec) 30ml visinată 30ml suc de portocale proaspăt stors 1 felie subțire de portocală pentru decor Cuburi de gheață Mod de preparare: Într-un shaker cu gheață, adăugați vinul roșu, […]
Sos de roşii a la bolognaise
PrinteazaSos de roşii a la bolognaise
Ingrediente:
- 8 roşii frumoase
- 3 si 1/2 linguri de ulei de măsline
- 150 g de feliuţe de slănină
- 400 g de carne de vită tocată
- 4 cepe tocate
- 4 căţei de usturoi, tocaţi
- 100 g de ciuperci de Paris mărunţite
- ‘5 linguriţe de pastă de roşii
- 15 cl de vin roşu
- 15 cl de supă de pasăre (degresată)
- 1 praf de nucşoară
- 1 legătură de verdeaţă (cimbru, dafin, pătrunjel)
- 1 iaurt natural
- sare
- piper
Mod de preparare:
Sos de roşii a la bolognaise: Puneţi roşiile 40 de secunde în apă clocotită, apoi treceţi-le prin apă rece. Decojiţi-le, curăţaţi-le de seminţe şi zdrobiţi-le. Lăsaţi să se scurgă.
Turnaţi 1/2 lingură de ulei de măsline într-o tigaie mare şi căliţi uşor bucăţelele de slănină. Puneti apoi carnea de vită, mărunţind-o mereu cu furculiţa. Condimentaţi şi daţi deoparte.
Intr-o tigaie, turnaţi 3 linguri de ulei de măsline şi înăbuşiţi la foc mic ceapa, apoi usturoiul. Adăugaţi ciupercile.
Incorporaţi apoi carnea, roşiile, pastă de roşii, vinul roşu, supa de pasăre, praful de nucşoară şi legătura de verdeaţă.
Amestecaţi totul şi lăsaţi să fiarbă sub capac, la foc mic, timp de 15 minute.
Adăugaţi iaurtul, apoi lăsaţi să scadă sosul, fără capac, amestecând regulat. Mai condimentaţi, dacă este cazul.
Savurati!
Tinctură de Echinacea pentru Imunitate
din: echinacea, alcool, apa distilata, stila, tifon. O puteți pregăti acasă pentru a beneficia de proprietățile acestei plante pentru sistemul imunitar Ingrediente: 1 pumn de rădăcină și/sau floare de echinacea uscată sau proaspătă 240 ml (1 cană) de alcool de țuică sau vodcă (cu un conținut de alcool de cel […]