Sos de rosii cu busuioc si usturoi

Printeaza

Sos de rosii cu busuioc si usturoi din: rosii bine coapte, ceapa, usturoi, frunzede busuioc verde, supă de pui, ulei de măsline, zahăr, sare, piper.

Roșiile sunt o sursă excelentă de nutrienți esențiali. Acestea conțin vitamina C, potasiu, vitamina K, vitamina A, fier și fibre.

Sunt, de asemenea, bogate în antioxidanți, cum ar fi licopenul, care oferă roșiilor culoarea roșie caracteristică și este asociat cu reducerea riscului de anumite boli.

 

Ingrediente:Sos_de_rosii_cu_busuioc_si_usturoi

  • 10 rosii bine coapte
  • 4 cepe
  • 4 căţei de usturoi
  • 10-12 frunze de busuioc verde
  • 200 ml supă de pui
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 1 lingurita  zahăr
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Opăreşti roşiile câte­va secunde, le clăteşti în apă rece, le cureţi de pieliţe şi le tai mărunt.

Toci ceapa mărunt, o că­leşti în uleiul bine încins până devine translucidă.

Adaugi zahărul şi o laşi să se caramelizeze uşor, amestecând continuu.

Adăugii peste ceapa ca­ramelizată roşiile, cu tot cu sosul lăsat, şi supa încălzită, acoperi cu capac şi laşi să fiarbă totul, la foc mic, circa 20 de minute.

La sfârşit, adaugi ustu­roiul zdrcobit, sare şi piper, după gust, busuiocul tocat fin, dai în câteva clocote şi opreşti focul. Este delicios la prepararea pastelor.

Sos de rosii cu busuioc si usturoi

Sos_de_rosii_cu_busuioc_si_usturoi

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

retete

Sote de fasole verde cu sos de rosii

Sote de fasole verde cu sos de rosii din: fasole verde, rosii in suc propriu, ceapa, usturoi, mustar, piper, mozzarella. Fasolea verde conține nutrienți precum acidul folic și vitamina B6, care pot susține sănătatea cerebrală și funcția cognitivă. Datorită conținutului său scăzut în calorii și bogăției în fibre, fasolea verde poate fi inclusă în dietele […]

 

retete

Paste cu busuioc si sos de rosii

Paste cu busuioc si sos de rosii din: paste, usturoi, ceapa, rosii, ulei de masline, frunze de busuioc, sare, piper, parmezan. Ingrediente: 500g paste (de preferat penne sau spaghetti) 2 căței de usturoi, tocați 1 ceapă mică, tocată 800g roșii tocate 1/4 cană de ulei de măsline 1 cană de frunze de busuioc proaspăt sare […]

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.