Sos de rosii cu busuioc verde
PrinteazaSos de rosii cu busuioc verde din: rosii, ceapa, usturoi, busuioc verde, ulei de măsline, zahăr, sare, piper.
Roșiile au fost asociate cu o serie de beneficii pentru sănătate, cum ar fi reducerea riscului de boli cardiovasculare, protejarea pielii împotriva efectelor nocive ale radiațiilor ultraviolete, îmbunătățirea vederii și sprijinirea sănătății sistemului osos.
Reglarea nivelului glicemiei in sange.Rosiile sunt o sursa bogata de crom, mineral care regleaza nivelul glicemiei in sange si inhiba pofta de alimente dulci.
Vitamina A din rosii poate sa imbunatateasca acuratetea vederii si sa previna afectiunile vazului.
Intrucat contin o cantitate mare de fibre si apa, rosiile ajuta si la pierderea excesului ponderal, cu atat mai mult cu cat sunt sarace in grasimi saturate si calorii.
Astfel, ele induc rapid senzatia de satietate si imbunatatesc digestia, contribuind la detoxifierea organismului prin lichidele pe care le furnizeaza.
Ingrediente:
- 10 rosii
- 4 cepe
- 4 căţei de usturoi
- 10-12 frunze de busuioc verde
- 200 ml supă de pui
- 2 linguri ulei de măsline
- 1 lingurita zahăr
- sare
- piper
Mod de preparare:
Opăreşti roşiile câteva secunde, le clăteşti în apă rece, le cureţi de pieliţe şi le tai mărunt.
Toci ceapa mărunt, o căleşti în uleiul bine încins până devine translucidă.
Adaugi zahărul şi o laşi să se caramelizeze uşor, amestecând continuu.
Adăugii peste ceapa caramelizată roşiile, cu tot cu sosul lăsat, şi supa încălzită, acoperi cu capac şi laşi să fiairbă totul, la foc mic, circa 20 de minute.
La sfârşit, adaugi usturoiul zdrobit, sare şi piper, după gusst, busuiocul tocat fin, dai în câteva clocote şi opreşti focul.
Pofta buna!