Sos de rosii cu busuioc
PrinteazaO reteta delicioasa de sos de rosii cu: ardei gras rosu, ardei capia, ceapa, piper macinat, telina, busuioc, foi de dafin, ulei, sare.
- 5 kg roşii
- 1 kg ardei graşi roşii
- 1 kg ardei capia roşii
- 1/2 kg ceapă
- 1/2 linguriţă cu piper măcinat
- 1 frunză de ţelină
- 100 g busuioc
- 3 foi de dafin
- ulei
- sare
Mod de preparare:
Trece prin maşina de tocat ceapa, ardeii şi capia. Pune totul la foc mic cu puţin ulei, amestecând des ca să nu se prindă. Adaugă roşiile trecute prin maşina de preparat suc, foile de dafin, frunza de ţelină întreagă, busuiocul.
După circa o oră, sărează după gust. Toarnă compoziţia clocotită în sticle de 1/4 sau 1/2 şi lasă-le la răcit într-un vas mai mare, acoperit cu pături.
Sos de rosii cu busuioc
Pofta buna!