Sos de rosii cu busuioc

Printeaza

O reteta delicioasa de sos de rosii cu: ardei gras rosu, ardei capia, ceapa, piper macinat, telina, busuioc, foi de dafin, ulei, sare.

Ingrediente:Sos de rosii cu busuioc

  • 5 kg roşii
  • 1 kg ardei graşi roşii
  • 1 kg ardei capia roşii
  • 1/2 kg ceapă
  • 1/2 linguriţă cu piper măcinat
  • 1 frunză de ţelină
  • 100 g busuioc
  • 3 foi de dafin
  • ulei
  • sare

Mod de preparare:

Trece prin maşina de tocat ceapa, ardeii şi capia. Pune totul la foc mic cu puţin ulei, amestecând des ca să nu se prindă. Adau­gă roşiile trecute prin maşina de preparat suc, foile de dafin, frunza de ţelină întreagă, busuiocul.

După circa o oră, sărează după gust. Toarnă compoziţia clocotită în sticle de 1/4 sau 1/2 şi lasă-le la răcit într-un vas mai mare, acoperit cu pături.

Sos de rosii cu busuioc

Sos de rosii cu busuioc

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.