Sos de rosii cu cimbru (pentru iarna)
PrinteazaSos de rosii cu cimbru din: rosii, ardei, cimbru, zahar, boabe de piper, sare.
- 10 kg rosii
- 5 kg ardei (gogosar si capia)
- 1 crenguta de cimbru
- 100 gr zahar
- 10 boabe de piper
- sare dupa gust
Mod de preparare:
Ardeii se curata , se trec prin masina de tocat carne sau se maruntesc in robotul de bucatarie. Rosiile se maruntesc apoi se trec prin separatorul de seminte si coaja.
Intr-o oala se pune pulpa de rosii si se fierbe la foc mic cca 1 ora. Se adauga compozitia de ardei, boabele de piper si amestecam.
Se fierbe la foc mic pana totul devine ca un sos . Cu 10 minute inainte de a lua oala de pe foc se adauga zaharul , crenguta se cimbru si sare dupa gust.
Cand sosul este gata se scoate crenguta de cimbru , se lasa sa se racesca cca 1 min apoi se pune in sticle sterilizate . Se capseaza si se impaturesc cu servete de bucatarie. A doua zi se pun la camara , la loc racoros .