Sos de rosii cu cimbru pentru mancaruri
PrinteazaSos de rosii cu cimbru pentru mancaruri din: roşii, ulei de măsline, crenguţe de ţelină, crenguţe de cimbru, sare.
Ingrediente:
- 5 kg roşii bine coapte
- 50 ml ulei de măsline
- crenguţe de ţelină
- crenguţe de cimbru
- 5 linguri sare
Mod de preparare:
Speli roşiile, le opăreşti câteva minute în apă clocotită, apoi le treci prin jet de apă rece şi le îndepărtezi pieliţele.
Aşezi roşiile într-un vas mare, adaugi sarea, crenguţele de ţelină şi cimbrul, apoi le fierbi la foc mic, timp de 45 de minute, amestecând din când în când.
Torni sosul obţinut în borcane încălzite, adaugi deasupra câte o lingură de ulei de măsline şi le închizi etanş.
Le acoperi cu o pătură şi le laşî astfel până se răcesc complet.
Păstrezi borcanele într-un loc. întunecat, bihe aerisit, şi rece.
Sosul se foloseşte la prepararea a diverse mâncăruri: tocăniţe ori ciorbe.
Sos de rosii cu cimbru pentru mancaruri
Pofta buna!