Sos de roşii şi coriandru
PrinteazaO reteta delicioasa de sos de rosii cu coriandru din: passata de rosii, ghimbir, zahar, ardei iuti, chimion, iaurt grecesc, unt si coriandru. Acest sos se poate servi la carne de pui, dar pentru ca este pregatit separat si vegetarienii se pot bucura de el.
- 700 ml passata de rosii
- 1 bucata mare de ghimbir, rasa
- 3 lingurite de zahar fin
- 3 ardei iuti verzi, tocati fin, zeama de la 1 lamaie
- 2 lingurite de chimion, macinat
- 300 ml de iaurt grecesc
- 50 g unt, taiat cubulete
- 1 legatura mica de coriandru, tocat
Mod de preparare:
Se pun passata, ghimbirul, zahar, ardeii iuti, zeama de lamaie, chimionul ia iaurtul intr-o tigaie, se adauga niste sare si piper si se aduc a punctul de fierbere.
Se fierb 5 minute, pana ce amestecul a scazut usor, apoi se incorporeaza treptat untul. Se finalizeaza adaugand coriandrul si se serveste.
Sos de roşii şi coriandru
Pofta buna!