Sos de rosii cu busuioc verde din: rosii, ceapa, usturoi, busuioc verde, ulei de măsline, zahăr, sare, piper. Ingrediente: 10 rosii 4 cepe 4 căţei de usturoi 10-12 frunze de busuioc verde 200 ml supă de pui 2 linguri ulei de măsline 1 lingurita zahăr sare piper Mod de preparare: Opăreşti roşiile câteva secunde, le clăteşti […]
Sos de rosii cu faina
PrinteazaSos de rosii cu faina din: rosii, ceapa, faina, ulei, zahar, sare, verdeata.
- 1/2 kg roşii
- 1 ceapă
- 1-2 linguri făină
- 1 lingură ulei (sau unt)
- 1 linguriţă zahăr
- sare
- verdeaţă
Mod de preparare:
Roşiile spălate sunt rupte cu mâna şi puse la fiert împreună cu ceapa în circa 1/2 l apă.
După ce s-au fiert bine (circa 30 de minute) se strecoară zeama şi se adaugă la ea pasta rezultată prin trecerea roşiilor printr-o sită sau strecurătoare.
Se adaugă uleiul, făina, sarea şi zahărul. Se mai lasă circa 10 minute la foc, amestecând pentru a nu se prinde.
La final se adaugă verdeaţa tocată mărunt.
Este un sos mai gros, folosit separat pentru mâncăruri mai consistente.
Poate fi făcut mai picant prin pdăugarea unor mirodenii ca: piper, ienibahar etc.
Se serveşte şi rece, însă în acest caz este foarte gros.
Pofta buna!
poate iti place si:
Sos de rosii cu busuioc verde
Sos de rosii marinate
Sos de rosii marinate din: roşii uscate la soare, apa, rosii, ardei gras rosu, untdelemn de măsline, usturoi, stafide, ierburi aromate, boia iute, sare. Ingrediente: 1 ceaşcă de roşii uscate la soare 2 ceşti de apă, pentru înmuiat 2 ceşti de roşii, tăiate în bucăţi 1 ceaşcă de ardei gras roşu, mărunţit 2 linguri de untdelemn de măsline 2 căţei de usturoi, pisaţi 1/4 ceaşcă de […]
Chiftele in sos de rosii cu fistic
Chiftele in sos de rosii cu fistic din: ceapa, usturoi, ghimbir, coriandru, sare, piper, fistic, migdale, ulei, rosii, boia. Ingrediente: Pentru chiftele: 3 cepe mari tocate mărunt 1 căţel de usturoi tocat mărunt 0 bucată de ghimbir de 5 mm, tocat mărunt 15 g frunze proaspete de coriandru sare piper negru proaspăt măcinat 10 migdale […]
Sos de rosii cu usturoi
Sos de rosii cu usturoi din: rosii, unt, zahar, telina, sare, usturoi. Ingrediente: 500 g roşii 1 lingură unt proaspăt 1 linguriţă zahăr 1 frunză ţelină sare 3-4 căţei usturoi Mod de preparare: Roşiile se taie şi se pun la fiert în apă cu puţină sare. Se trec prin sită pentru a se elimina […]
Pofta buna!
Incoming search terms:
- https://www restaurantedelux ro/sos-rosii-faina html