Sos de roşii

Printeaza

O reteta de sos de rosii din: rosii, ulei de masline, pasta de masline, morcovi, ceapa, bacon, cimbru, frunze de dafin si piper cayenne.

Ingrediente:Sos de roşii

  • 2 kg roşii coapte, sau 4 conserve de roşii a câte 425 g, scurse şi tăiate în bucăţi mari
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 2 linguri pastă de tomate
  • 100 g morcovi, tăiaţi cuburi
  • 100 g ceapă, tăiată cuburi
  • 100 g bacon, tăiat cuburi
  • 4 fire de cimbru proaspăt
  • 2 frunze de dafin
  • un vârf de cuţit de piper cayenne

 

Mod de preparare:

Dacă folosiţi roşii proaspete, crestaţi-le uşor la bază, aşezaţi-le într-un castron şi acoperiţi-le cu apă clocotită. Lăsaţi-le aşa 10 secunde, apoi scufundaţi-le într-un vas cu apă rece. Scurgeţi-le şi, cu vârful unui cuţit ascuţit, îndepărtaţi tulpinile şi curăţaţi-le de coajă, tăiaţi-le în sferturi şi curăţaţi seminţele. Tăiaţi miezul în bucăţi mari.

Incingeţi uleiul de măsline într-o cratiţă, la foc mediu. Adăugaţi pasta de tomate şi înăbuşiţi-o 30 de secunde, amestecând continuu cu o lingură de lemn, pentru a nu se arde. Adăugaţi morcovul, ceapa şi baconul şi continuaţi să le rumeniţi uşor încă 10 minute, fără să se coloreze, până când se înmoaie.

Adăugaţi în compoziţie roşiile, cimbrul şi foile de dafin şi fierbeţi-le uşor 30 minute (mai mult, dacă folosiţi roşii din conservă], amestecând continuu. Strecuraţi sosul printr-o sită mare, presându-l cu o lingură de lemn pentru a extrage o cantitate cât mai mare de lichid şi pulpă.

Lăsaţi ingredientele în sită. Condimentaţi sosul cu sare şi piper cayenne şi serviţi-l fierbinte.

Sos de roşii

Sos de roşii

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.