Sos rosu cu cimbru
PrinteazaSos rosu cu cimbru
- 5 kg roşii (cărnoase)
- 5 kg ardei capia roşu
- 5 kg gogoşari
- 1 l ulei
- 1 pachet foi de dafin
- 200 g sare
Mod de preparare:
Dai prin maşina de tocat (la care montezi şi separatorul de seminţe) roşiile împreună cu ardeiul şi gogoşarul, spălate şi curăţate.
După ce le-ai trecut prin maşina de tocat, le pui într-o oală smălţuită şi le fierbi împreună cu 1 l ulei, sare, câteva crenguţe de cimbru şi un pachet de foi de dafin.
Fierbi sosul până scade la jumătate, îl torni în borcane cu filet sau sticle (de preferat cele de nectar, cu gura mai largă) şi le pui la sterilizat pentru 20 de minute din momentul în care dă apa în clocot.
Pofta buna!