Sos salsa pentru pizza

Printeaza

Sos salsa pentru pizza din: ulei de masline, ceapa, usturoi, rosii uscate, sos de rosii, oregano, busuioc, dafin, zahar, sare si piper.

 

Ingrediente:sosuri

  • 2 linguri ulei de măsline
  • 1 ceapă mare tocată fin
  • 2-4 căţei de usturoi zdrobiţi
  • 4 căni roşii uscate la soare conservate, cu zeamă cu tot
  • ¼ sos de roşii
  • 1 lingură oregano uscat
  • 1 lingură busuioc tocat proaspăt (poate fi şi uscat)
  • 1 frunză de dafin
  • 1 linguriţă zahăr
  • sare şi piper după gust

 

Mod de preparare:

Se trece prin ulei ceapa cam 5 minute, la foc moale, apoi se adaugă şi usturoiul, timp de încă 1 minut.

Se mai pun roşiile, cu tot cu zeama lor, şi restul îngredientelor.

Se reduce flacăra şi se lasă la înăbuşit timp de o oră, amestcând din când în când cu o lingură de lemn.

Sosul obţinut trebuie să fie gros şi catifelat; se poate trece prin robot pentru obţinerea consistenţei dorite.

Se obţin cam 3 căni de sos.

 

Pofta buna!


Poate iti place si:

 

Sos de rosii marinate

Sos de rosii cu usturoi

Sos de rosii cu usturoi din: rosii, unt, zahar, telina, sare, usturoi. Ingrediente: 500 g roşii 1 lingură unt proaspăt 1 linguriţă zahăr 1 frunză ţelină sare 3-4 căţei usturoi   Mod de preparare: Roşiile se taie şi se pun la fiert în apă cu puţină sare. Se trec prin sită pentru a se elimina […]

Supa crema de sfecla cu feta

Sos iute cu sfecla rosie

Sos iute cu sfecla rosie din: sfecla, ceapa, iaurt. Ingrediente: sfeclă roşie rasă, gata fiartă ceapă tocată mărunt iaurt     Mod de preparare: Se amestecă bine ingredientele, sosul obţinut adăugându-se peste preparatele din peşte sau carne.

Sos Alexandra

Sos picant cu soia

Sos picant cu soia din: ulei, faina, mustar, pasta de rosii, zahar, busuioc, sare, cimbru. Ingrediente: 8 linguri ulei de soia 3 linguri făină albă de grâu 3 linguri muştar picant 1 cană pastă de roşii 4 linguri zahăr 4 ceşti supă busuioc sare cimbru piper   Mod de preparare: Se prepară un rântaş din […]

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.