Sos Salsa roja
PrinteazaO reteta de sos salsa roja din: rosii, ceapa, ardei iute, sare, zeama de lamaie verde si frunze de coriandru. Sosurile salsa se află pe mesele din Mexic la fiecare masă. Există peste o sută de tipuri de ardei iuţi, iuţimea lor variind după tipul de ardei, sol şi climă.
- 3 roşii coapte, tăiate, cu seminţele scoase
- o ceapă mărunţită
- 3 ardei iuţi serrano, tăiaţi şi curăţaţi
- 2 linguriţe de sare
- 2 linguriţe zeamă de lămâie verde
- o lingură frunze de coriandru proaspăt, tăiate în bucăţi mari
Mod de preparare:
Amestecaţi toate ingredientele într-un vas mare, până când se omogenizează bine. Acoperiţi vasul cu o folie de plastic şi refrigeraţi-1 2-3 ore, lăsând aromele la maturat. Puteţi servi sosul salsa rece sau la temperatura camerei, alături de peşte la grătar, pui, vită sau ca sos pentru înmuiat, cu chipsuri tortilla.
Dacă doriţi să-i daţi o consistenţă mai fină, preparaţi salsa într-un mixer. Adăugaţi coriandrul la sfârşit, după ce sosul a fost mixat până la o consistenţă groasă. Ardeii iuţi serrano au o aromă medie spre iute.
Sos Salsa roja
Pofta buna!