Sos salsa verde cu ansoa si capere
PrinteazaSos salsa verde cu ansoa si capere din: usturoi, capere, castraveciori cornişon, ansoa, patrunjel, busuioc, menta, muştar Dijon, otet din vin roşu, ulei de măsline, sare, piper negru.
Ingrediente:
- 1 1/2 căţei de usturoi, curăţaţi
- 1 mână mică de capere
- 1 mână mică de castraveciori cornişon (din cei în oţet dulce)
- 6 fileuri de anşoa
- 2 mâini mari de pătrunjel cu frunza lată
- 1 legătură de busuioc proaspăt
- 1 mână plină de mentă proaspătă
- 1 lingură de muştar Dijon
- 45 ml otet din vin roşu
- 120 ml/8 linguri ulei de măsline
- sare şi piper negru proaspăt măcinat
Mod de preparare:
Tocaţi fin toate ingredientele. Puneţi acest amestec într-un bol şi adăugaţi muştarul şi oţetul de vin roşu.
Turnaţi încet uleiul de măsline până ajungeţi la consistenţa pe care o doriţi şi echilibraţi aromele cu piper negru proaspăt măcinat şi, dacă este necesar, sare de mare şi oţet din vin roşu.
Pofta buna!