Sos salsa verde cu ansoa si capere

Printeaza

Sos salsa verde cu ansoa si capere din: usturoi, capere, castraveciori cornişon, ansoa, patrunjel, busuioc, menta, muştar Dijon, otet din vin roşu, ulei de măsline, sare, piper negru.

Sos salsa verde cu ansoa si capere

Ingrediente:

  • 1 1/2 căţei de usturoi, curăţaţi
  • 1 mână mică de capere
  • 1 mână mică de castraveciori cornişon (din cei în oţet dulce)
  • 6 fileuri de anşoa
  • 2 mâini mari de pătrunjel cu frunza lată
  • 1 legătură de busuioc proaspăt
  • 1 mână plină de mentă proaspătă
  • 1 lingură de muştar Dijon
  • 45 ml otet din vin roşu
  • 120 ml/8 linguri ulei de măsline
  • sare şi piper negru proaspăt măcinat

Mod de preparare:

Tocaţi fin toate ingredientele. Puneţi acest amestec într-un bol şi adăugaţi muştarul şi oţetul de vin roşu.

Turnaţi încet uleiul de măsline până ajun­geţi la consistenţa pe care o doriţi şi echilibraţi aromele cu piper negru proaspăt măcinat şi, dacă este necesar, sare de mare şi oţet din vin roşu.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.