Sos scordolea

Printeaza

Sos scordolea

Ingrediente:

  • 200 g nuci
  • 200 ml ulei de măs­line
  • 200 g miez de franzelă
  • 200 g cartofi
  • 20 g usturoi
  • 40 ml oţet
  • sare

 

Mod de preparare:

Sos scordolea: Fierbi cartofii în coajă după ce i-ai spălat bine, îi cureţi, îi pasezi cu furculiţa şi îi dai la răcit.

Pisezi nucile în piuliţă, înmoi miezul de franzelă, îl scurgi bine şi amesteci cu nucile pisate şi cu cartofii piure.

Uleiul de măs­line îl torni puţin câte puţin şi amesteci până obţii o pastă con­sistentă.

Adaugi oţetul, sarea şi mujdeiul şi mai amesteci 2-3 minute. Serveşti cu peşte rasol, cozi de raci sau scoici.

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.