Sos de sfecla
PrinteazaSos de sfecla din: sfecla, mere, ceapa, usturoi, piper, ardei iute, scortisoara, cuisor, otet de mere, zahar, stafide.
- 500 g sfecla
- 2 mere
- o ceapa
- un catel de usturoi
- 1/2 lingurita piper
- un ardei iute
- un baton scortisoara
- un cuisor
- 250 ml otet de mere
- 60 g zahar
- 30 g stafide
Mod de preparare
Se pun sfeclele la fiert, în apă clocotită, pentru 40 de minute.
Apoi se scurg, se curăţă şi se trec pe răzătoarea cu ochiuri mari. Se dau pe râzătoare şi merele şi apoi se pun pe foc cu ceapa tăiată în inele fine, usturoiul pisat, scorţişoara, ardeiul, piperul, cuişorul şi oţetul.
Se lasă pe foc 20 de minute, apoi se adaugă sfecla, zahărul şi stafidele şi se mai lasă pe foc încă 20 de minute.
Se toarnă imediat în borcane care se astupă cu capace. Borcanele se întorc şi se lasă pe capace să se răcească.
Sos de sfecla
Pofta buna!