Sos de sfecla

Printeaza

Sos de sfecla din: sfecla, mere, ceapa, usturoi, piper, ardei iute, scortisoara, cuisor, otet de mere, zahar, stafide.

Ingrediente:Sos_de_sfecla

  • 500 g sfecla
  • 2 mere
  • o ceapa
  • un catel de usturoi
  • 1/2 lingurita piper
  • un ardei iute
  • un baton scortisoara
  • un cuisor
  • 250 ml otet de mere
  • 60 g zahar
  • 30 g stafide

 

Mod de preparare

Se pun sfeclele la fiert, în apă clocotită, pentru 40 de minute.

Apoi se scurg, se curăţă şi se trec pe răzătoarea cu ochiuri mari. Se dau pe râzătoare şi merele şi apoi se pun pe foc cu ceapa tăiată în inele fine, usturoiul pisat, scorţişoara, ardeiul, piperul, cuişorul şi oţetul.

Se lasă pe foc 20 de minute, apoi se adaugă sfecla, zahărul şi stafidele şi se mai lasă pe foc încă 20 de minute.

Se toarnă imediat în borcane care se astupă cu capace. Borcanele se întorc şi se lasă pe capace să se răcească.

Sos de sfecla

Sos_de_sfecla

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.