Sos simplu cu resturi de friptura
PrinteazaSos simplu cu resturi de friptura din: resturi de friptura, carne de vitel sau pasare, ceapa, morcov, patrunjel, apa, sare, telina, unt.
- resturi de friptură
- carne crudă de viţel sau de pasăre (să nu fie grasă)
- 1 ceapă
- 1 morcov
- 1 rădăcină de pătrunjel
- 1 l apă caldă
- 1 linguriţă cu sare
- frunze de ţelină şi de pătrunjel
- 1 lingură cu unt
Mod de preparare:
Spălaţi carnea, tăiaţi bucăţi potrivit de mari, puneţi lângă ea şi oase proaspete şi rumeniţi totul cu o lingură de unt.
Turnaţi apă călduţă peste came când sosul din cratiţă se evaporă. Lucraţi cu vasul acoperit 1/4 oră la foc mic. Spălaţi şi curăţaţi legumele şi frunzele, tăiaţi felii mici rădăcinoasele, rupeţi frunzele bucăţi mari.
Puneţi totul peste came, adăugaţi resturile de friptură tăiate felii subţiri, lăsaţi 5 min să se amestece aromele şi adăugaţi 11 apă încălzită pe foc.
Fierbeţi acoperit 1 oră. Săraţi doar când stingeţi focul. Lăsaţi supa aceasta să se răcească, apoi treceţi sosul care a rămas nefolosit în sticlă pe care o ţineţi la rece pentru altă mâncare.
Sosul se serveşte simplu sau amestecat cu smântână sau iaurt pentru legume fierte sau friptură cu usturoi.
Pofta buna!