Sos simplu de rosii

Printeaza

Sos simplu de rosii din: rosii, ceapa, unt sau grasime, sare.

Ingrediente:Sos simplu de rosii

  • 6-10 roşii
  • 2-3 cepe
  • o lingură unt sau grăsime
  • sare

 

Mod de preparare:

Acest sos se prepară fară faină dacă se folosesc multe roşii şi se lasă să scadă cât mai mult.

Se opăresc roşiile, se curăţă de pieliţe, li se scot seminţele trecându-le printr-o strecurătoare. Zeama rezultată împreuniă cu două, trei roşii, tăiate bucăţi, se pun odată cu untul sau grăsimea, ceapa tăiată fin sau rasă, sarea şi se lasă să fiarbă la foc iute, până scad bine.

După gust, se poate pune şi puţin zahăr.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.