Sos de smântână cu mărar sau tarhon
PrinteazaSos de smântână cu mărar sau tarhon din: smantana, lapte, faina, marar, tarhon.
- 2 linguri de smântână
- 1 ceaşcă de lapte
- 1 lingură de făină
- 1 lingură de mărar tocat sau o linguriţă de tarhon tocat
- sare
- suc de lămâie
Mod de preparare:
Se dizolvă făina în câteva linguri de lapte rece. Restul de lapte se pune la foc.
Când e fierbinte, se răstoarnă peste el făina dizolvată.
Se fierbe totul în câteva clocote, amestecând continuu, ca făina să nu rămână crudă.
Se face focul mic, se adaugă puţin câte puţin smântână, sucul de lămâie, mărarul tocat fin şi sarea.
Se ţine la foc mic (la foc mare, smântână se taie).
Se serveşte cu rasol de carne, de peşte sau peste cartofi fierţi.
Pofta buna!