Sos tartar cu ciuperci

Printeaza

Sos tartar cu ciuperci din: castraveti, oua, mustar, ulei, patrun jel, ciuperci, masline, salata verde, condimente, sfecla, ceapa.

Ingrediente: Sos tartar cu ciuperci

  • 1 kg castraveti murati
  • 5 oua
  • 50 g mustar
  • 2,5 litri ulei
  • 5 legaturi patrunjel verde
  • 2,5 kg ciuperci pleurotus sau champignion
  • 200 g masline
  • 5 capatani salata verde
  • 20 g condimente
  • 300 g sfecla rosie pentru ornament
  • 300 g ceapa verde

Mod de preparare:

Castravetii se pun la desarat daca este cazul, se spala, se scurg si se taie cubulete foarte fine si egale.

Ciupercile se spala, se curata, se scurg si se toaca foarte marunt.

Verdeata se spala si se toaca fin. Ceapa se curata, se spala si se toaca fin. Maslinele (1/2 din cantitate) se toaca fin.

Salata verde se alege, se spala, se pune la scurs.

Frunzele frumoase se pastreaza pentru suport, iar  restul se taie fideluta in forme lungi.

Se face o maioneza foarte tare, din oua, ulei si mustar. P

entru aceasta maioneza se foloseste mixerul sau robotul de bucatarie.

In castronul de portelan, sticla sau plastic, suficient de mare ca sa se poata face amestecul, se pun castravetii bine murati, bine storsi in pumni, maslinele tocate, ceapa tocata salata verde tocata, verdeata , condimentele, (piper negru, legumix, scortisoara).

Toate acestea se amesteca pufos, pana la omogenizare.

Se adauga maioneza, si se amesteca.

Se serveste ca atare, pe platouri, portionat pe suport de salata verde, ornat foarte vesel cu verdeata, masline, sfecla rosie.

Se poate garnisi cu salata de sfecla rosie.

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.