Sos curry pentru orez din: ceapa, ulei, usturoi, chimen, ardei, curry, bulion, sare, piper. Ingrediente: 1 ceapă 3 linguri cu ulei de măsline 5 căţei de usturoi 1 linguriţă cu chimen pisat 1/2 ardei iute, fără nervuri 1/2 linguriţă de curry 3 linguri cu bulion sare si piper Mod de preparare: Pune la călit […]
Sos tartar
PrinteazaSos tartar din: galbenusuri de ou, mustar, untdelemn, zeama de lamaie, arpagic, castravete, sare si piper.
- 2 gălbenuşuri fierte tari
- o linguriţă de muştar
- 100 ml untdelemn
- o linguriţă oţet sa zeamă de lămâie
- o lingură arpagic tocat,
- un castravete mic în oţet
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se zdrobesc ouăle cu furculiţa, se încorporează muştarul şi se toarnă untdelemnul puţin câte puţin, amestecând continuu cu o lingură de lemn.
Se adaugă oţetul, sarea şi piperul, iar la sfârşit verdeaţa şi castraveciorul, tăiate fin.
Pofta buna!
Poate te intereseaza si:
Sos picant pentru orez
Sos picant pentru orez din: ceapa, rosii, unt, zahar, ardei, sare, piper. Ingrediente: 2 cepe 4 roşii 2 linguri cu unt 2 linguriţe cu zahăr brun 1/2 cană cu apă 1 ardei iute sare si piper Mod de preparare: Curăţă ceapa, taie-o mărunt şi căleşte-o în unt. Când devine translucidă, adaugă apa. Lasă să […]
Sos cu ton
Sos cu ton din: ton, lamaie, rosii, arpagic, ulei, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 1 conservă de ton 1 linguriţă cu coajă de lămâie 3 roşii decojite 50 g arpagic 2 linguri cu ulei de măsline pătrunjel verde sare si piper Mod de preparare: Scurge foarte bine tonul din conservă şi amestecă-l într-un castron cu […]