Fructele de acai, mici, întunecate și pline de nutrienți, au devenit rapid un superaliment cunoscut la nivel mondial. Originare din pădurile tropicale ale Americii de Sud, aceste fructe unice au o istorie bogată și o importanță culturală semnificativă. Origini: Fructele de acai (Euterpe […]
Sos tomat cu usturoi
PrinteazaSos tomat cu usturoi din: rosii, supa, unt, ceapa, piper, usturoi, patrunjel.
Ingrediente:
- 1 kg roşii
- 500 ml supă de carne sau apă
- 50 g unt sau untdelemn
- o ceapă de mărime mijlocie
- 3-4 boabe de piper
- 5-6 căţei de usturoi
- o legătură de pătrunjel verde
Mod de preparare:
Sos tomat cu usturoi: spală roşiile şi se taie mărunt. pun într-o oală cu supă de came sau cu apă, cu ceapa, curăţată şi spălată, cu sare şi piper, după gust.
lasă pe foc să fiarbă.
După ce au fiert, se dau roşiile prin sită şi, în acelaşi vas, se strecoară zeama de fierbere, se adaugă untul sau untdelemnul, boabele de piper, sfărâmate, pătrunjelul verde, tocat şi usturoiul pisat ca pentru mujdei.
Savurati!
Piure de Castane: Deliciu Vanilat si Dulce
castane, zahar, apa, zahar vanilat, sare. Piureul de castane este o adevărată delicatesă, cu o textură fină și un gust dulce și aromat. Este perfect pentru a însoți fripturile, dar poate fi și o umplutură delicioasă pentru prăjituri, plăcinte sau chiar simplu pe pâine prăjită. Reteta Piure […]