Sos de ton

Printeaza

O reteta de sos de ton din: ton in ulei, maioneza, lamaie si piper alb.

Ingrediente:Sos de ton

  • 180 g ton in ulei
  • 4 linguri maioneza light
  • 1 lamaie
  • piper alb

 

Mod de preparare:

Scurge bine tonul de uleiul din conservă şi pune-l în vasul mixerului împreună cu maioneza. Freacă-le bine până când obţii o cremă moale, omoge­nă şi fară cocoloaşe.

Aromatizează cu coajă rasă de lămâie, un praf de piper alb şi ţine-l la rece înainte de a-l servi. Poţi folosi sosul de ton la salate din legume fierte, pe tartine micuţe din pâine albă sau din pâine prăjită.

Poţi aromatiza sosul de ton folosind, după gust, ierburi aromatice tocate, capere desărate şi mărunţi te sau măsli­ne negre uscate, fără sâmburi. In afară de întrebuinţările amintite, mai poţi folosi sosul de ton cu diverse fripturi reci din carne albă sau ca umplutură pentru ouă fierte tari ori legume fierte, scurse bine şi scobite.

Sos de ton

Sos de ton

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.