Sos de ton
PrinteazaO reteta de sos de ton din: ton in ulei, maioneza, lamaie si piper alb.
- 180 g ton in ulei
- 4 linguri maioneza light
- 1 lamaie
- piper alb
Mod de preparare:
Scurge bine tonul de uleiul din conservă şi pune-l în vasul mixerului împreună cu maioneza. Freacă-le bine până când obţii o cremă moale, omogenă şi fară cocoloaşe.
Aromatizează cu coajă rasă de lămâie, un praf de piper alb şi ţine-l la rece înainte de a-l servi. Poţi folosi sosul de ton la salate din legume fierte, pe tartine micuţe din pâine albă sau din pâine prăjită.
Poţi aromatiza sosul de ton folosind, după gust, ierburi aromatice tocate, capere desărate şi mărunţi te sau măsline negre uscate, fără sâmburi. In afară de întrebuinţările amintite, mai poţi folosi sosul de ton cu diverse fripturi reci din carne albă sau ca umplutură pentru ouă fierte tari ori legume fierte, scurse bine şi scobite.
Sos de ton
Pofta buna!