Ouăle posate, cunoscute și sub denumirea de ouă fierte moi, sunt un preparat culinar popular în multe culturi din întreaga lume. Ele sunt ouă fierte în apă, dar nu pentru o perioadă lungă de timp, astfel încât albușul să fie complet coagulat, ci doar până când albușul […]
Sos de unt negru
PrinteazaSos de unt negru din: unt, otet, piper, capere, patrunjel verde, sare, vin alb sec.
Ingrediente:
- 2-3 linguri unt (circa 150 g)
- 2-3 linguri oţet
- 1 linguriţă rasă de piper negru proaspăt măcinat
- 1-2 linguri capere
- 1 -2 linguri pătrunjel verde tocat mărunt
- sare
- opţional: 1/2 pahar vin alb sec
Mod de preparare:
Sos de unt negru: Untul se taie în cubuleţe mai mici şi se pune la foc mediu într-o tigaie sau cratiţă.
Când începe să se rumenească, se stinge cu oţetul diluat cu puţină apă, sau cu vin alb.
Se adaugă apoi caperele, piperul, sarea şi pătrunjelul. mai ţine puţin la foc, până ce pătrunjelul începe să se rumenească.
serveşte fierbinte peste creier, peşte rasol (morun, nisetru, şalău, ştiucă, păstrăv) şi uneori peste legume fierte, ca de exemplu conopidă.
In loc de capere se pot folosi castraveciori muraţi tăiaţi în cubuleţe mici şi lăsaţi înstrecurătoare cam 1 oră pentru a se scurge zeama. Untul negru poate fi pregătit şi fără capere sau înlocuitori, însă se foloseşte oţet mai puţin diluat.
Pofta buna!
Pui crocant cu cartofi dulci la air fryer
piept de pui, cartofi dulci, ulei de masline, sare, piper, condimente. Ingrediente: 2 piepturi de pui, tăiate în bucăți potrivite 2 cartofi dulci, curățați și tăiați în bastonașe 2 linguri de ulei de măsline 1 linguriță de paprika 1/2 linguriță de sare 1/2 linguriță de piper […]