Sos de usturoi (aioli)

Printeaza

O reteta de sos de usturoi din: usturoi, lapte, ulei de masline extravirgin si sare grunjoasa.

Ingrediente:Sos de usturoi (aioli)

  • 4 catei de usturoi
  • 200 ml lapte
  • 5 linguri ulei de masline extravirgin
  • sare grunjoasa

 

Mod de preparare:

Curata căţeii de usturoi şi scoate-le germenele. Incălzeşte laptele, pune usturoiul şi fierbe-le împre­ună circa 10 minute.

Scoate usturoiul, scurge-l şi pune-1 într-un mojar de porţelan împreună cu sarea grunjoasă.

Freacă-l îndelung până când se transformă într-o pas­tă, apoi toarnă uleiul în fir subţire şi amestecă-1 bine până când obţii un sos omogen.

Serveşte sosul aioli cu supe sau ciorbe de peşte şi cu diverse alte mâncăruri specifice bucătăriei provensale sau de pe coasta mediteraneeană.

Sos de usturoi

Sos de usturoi (aioli)

Pofta buna!


poate te intereseaza si:
Sos de menta cu usturoi

Sos de menta cu usturoi

Sos de menta cu usturoi din: menta, sare, ceapa, lamaie, usturoi. Ingrediente: mentă proaspătă sare ceapă verde usturoi zeamă de lămâie     Mod de preparare: Se curăţă şi se spală menta. Se amestecă bine în mixer, până ce devine o pastă. Imediat se adaugă puţină apă rece, usturoi curăţat, ceapa (partea albă) curăţată şi […]

 

Sos marinat cu usturoi

Sos marinat cu usturoi

Sos marinat cu usturoi din: sos, usturoi, otet, dafin, piper, sare. Ingrediente: sos românesc (vezi reţeta) usturoi oţet foi de dafin piper sare   Mod de preparare: La sosul românesc preparat cu untdelemn, în loc de grăsime se adaugă usturoi, oţet, foi de dafin, piper, sare. Se poate prepara şi cu zarzavat ras, înăbuşit în […]

 

Sos olandez

Sosuri: Sos olandez

O reteta de sos olandez din: unt, galbenusuri, piper cayenne si zeama de lamaie. Acest sos fin, pe bază de unt, este renumit pentru asocierea lui cu sparanghel. Ingrediente: 200 g unt decantat 3 gălbenuşuri la temperatura camerei un vârf de cuţit de piper cayenne o linguriţă de zeamă de lămâie Mod de preparare: Umpleţi […]

 

Sos dip de branza

Sos dip de branza

Sos dip de branza din: ardei, chili, usturoi, sare, branza, ulei, coriandru. Ingrediente: 4 ardei iuţi uscaţi roşii 2 chili uscaţi 2 căţei de usturoi sare 6 linguri de brânză Manchego proaspăt rasă 4 linguri de ulei de măsline coriandru sau pătrunjel pentru ornat   Mod de preparare: Ardeii iuţi şi chili se înmoaie circa 30 de […]

Sos frantuzesc cu ou

Sos frantuzesc cu ou

Sos frantuzesc cu ou din: maioneza, marar, patrunjel, ceapa si albusuri. Ingrediente: maioneza marar patrunjel ceapa albusuri de ou   Mod de preparare: Pregătiţi obişnuit o maioneză în care puneţi mărar, pătrunjel şi ceapă tocată foarte fin. Adăugaţi apoi şi albuşurile fierte tăiate în cuburi mici. Acest sos este potrivit pentru cartofi prajiti sau preparate […]

 

 

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • sos aioli
  • sos aioli cu lapte
  • cum se face alioli

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.