Sos alb delicios din: margarina, faina, apa, zeama de lamaie, sare, piper. Ingrediente: 3 linguri de margarină 3 linguri de făină 2 ceşti de apă (zeamă de la zarzavat fiert) 1 linguriţă de zeamă de lămâie sare piper Mod de preparare: In trei linguri de margarină topită se pun trei linguri de făină, amestecând […]
Sos de usturoi cu ulei de masline
PrinteazaSos de usturoi cu ulei de masline din: usturoi, ulei de masline, mustar, sare.
Poate te intereseaza si:
- 6 căţei de usturoi
- 100 ml ulei de măsline
- 1 linguriţă muştar
- sare
Mod de preparare:
Se pisează usturoiul cu un praf de sare. Se adaugă în pasta formată ulei, ca la orice maioneză, şi amestecă bine, se pune linguriţa de muştar, sare, piper şi sucul de lămâie.
Pofta buna!
Poate te intereseaza si:
Sos portughez
Sos portughez din: maioneza, rosii, ulei, usturoi, sare. Ingrediente: 400 g maioneză de pufuleţi 400 g roşii mari 50 g ulei 2-3 căţei de usturoi sare Mod de preparare: Roşiile bine coapte se opăresc în apă clocotită şi, după ce s-au răcit cu apă rece, se curăţă de pieliţă şi de seminţe şi se […]
Sos de zarzavat
Sos de zarzavat din: cartofi, morcovi, pasta de rosii, ulei, verdeata. Ingrediente: 50 g cartofi 40 g morcovi 1 linguriţă pastă de roşii 10 g ulei verdeaţă Mod de preparare: Zarzavatul curăţat şi tăiat mărunt se fierbe înăbuşit, după care se pasează. Se subţiază apoi cu pastă de roşii diluată cu apă şi se […]
Pofta buna!