Sos vanătoresc carpatin

Printeaza

Sos vanătoresc carpatin

Ingrediente:Sos vanătoresc carpatin

  • 300 g cireşe
  • 300g vişine
  • 1/2 pahar vin roşu
  • puţină scorţişoară
  • 3 linguri sos spaniol
  • 1/4 lingură făină
  • 40 g unt
  • 25 g zahăr
  • puţin muştar

 

Mod de preparare:

Jumătate din cireşe şi jumătate din vişine se spală bine, se pisează să se spargă samburii şi se fierb 20 minute în 1/2 1 apă, apoi se strecoară. La restul de cireşe şi vişine se scot samburii, se taie bucăţi şi se fierb în zeama stre­curată 10 minute.

Intre timp se face un rantaş blond (cu unt, făină şi zahăr) şi se stinge cu vinul, sosul spaniol, fructele cu zeama lor şi puţin muştar.

Sosul trebuie să fie dulceag şi picant.

Se serveşte la vînaturi şi căprioare, mistreţ, ţap.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.