Sos verde cu usturoi

Printeaza

Sos verde cu usturoi din: spanac, tarhon, arpagic, patrunjel, nasturel, usturoi si maioneza.

Ingrediente:Sos verde cu usturoi

  • 50 g frunze de spanac
  • 50 g tarhon proaspăt
  • o linguriţă de arpagic proaspăt, mărunţit
  • 50 g asmăţui sau pătrunjel proaspăt
  • 50 g năsturel, curăţat
  • un căţel de usturoi, tocat mare
  • 250 g maioneză

Mod de preparare:

Spălaţi bine frunzele de spanac, de trei ori, în apă rece, până se curăţă toate urmele de pământ sau nisip. Spălaţi bine şi scurgeţi ierburile.

Amestecaţi toate verdeţurile într-un blender, împreună cu usturoiul şi 30 ml de apă. Pasaţi-le până când se transformă într-un piure fin.

Turnaţi amestecul într-o cratiţă cu fundul dublu şi fierbeţi-1 până când scade şi are un aspect uşor sepa­rat. Strecuraţi-l imediat printr-o sită în care aţi aşezat o bucată de pânză. Răciţi amestecul uşor, până când puteţi apuca marginile panzei, şi stoarceţi tot lichidul rămas.

Daţi sosul deoparte.

Intr-un castron, amestecaţi o cantitate mică de maioneză cu piureul, pentru a-l subţia puţin. Adăugaţi amestecul la maioneza rămasă, obţinând un sos de culoare verde deschis.

Gustaţi-l şi condimentaţi-l.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.