Sos verde cu usturoi si maioneza
PrinteazaO reteta de sos verde cu usturoi si maioneza din: spanac, tarhon, arpagic, patrunjel, nasturel, usturoi si maioneza. Acest sos plin de culoare, pe bază de maioneză, completează cu succes mâncăruri ca fileul de somon înăbuşit.
- 50 g frunze de spanac englezesc
- 50 g tarhon proaspăt
- o linguriţă de arpagic proaspăt, mărunţit
- 50 g asmăţui sau pătrunjel proaspăt
- 50 g năsturel, curăţat
- un căţel de usturoi, tocat mare
- 250 g maioneză de casă sau maioneză cumpărată, de bună calitate
Mod de preparare:
Spălaţi bine frunzele de spanac, de trei ori, în apă rece, până se curăţă toate urmele de pământ sau nisip. Spălaţi bine şi scurgeţi ierburile. Amestecaţi toate verdeţurile într-un blender, împreună cu usturoiul şi 30 ml de apă. Pasaţi-le până când se transformă într-un piure fin.
Turnaţi amestecul într-o cratiţă cu fundul dublu şi fierbeţi-1 până când scade şi are un aspect uşor separat. Strecuraţi-l imediat printr-o sită în care aţi aşezat o bucată de pânză. Răciţi amestecul uşor, până când puteţi apuca marginile panzei, şi stoarceţi tot lichidul rămas. Daţi sosul deoparte.
Intr-un castron, amestecaţi o cantitate mică de maioneză cu piureul, pentru a-l subţia puţin. Adăugaţi amestecul la maioneza rămasă, obţinând un sos de culoare verde deschis. Gustaţi-l şi condimentaţi-l. Serviţi sosul rece, cu salate, pui, sau peşte înăbuşit rece, supe şi terine.
Sos verde cu usturoi si maioneza
Pofta buna!