Sos de vin si bulion

Printeaza

Sos de vin si bulion

Ingrediente:

  • 1 morcov
  • 1 ceapă
  • 1 ceaşcă zeamă de carne,
  • 1 ceaşcă vin alb sec
  • 1 foaie de dafin
  • 1 lin­guriţă bulion
  • 1 lingură rasă făină
  • câteva fire de pătrunjel
  • puţin cimbru
  • 1 lingură ulei

 

Mod de preparare:

Sos de vin si bulion: Cureţi morcovul şi ceapa, le speli, dai morcovul pe răzătoarea mică şi tai ceapa mărunt, apoi le căleşti înăbuşit cu uleiul şi făina, amestecând încontinuu.

După 1-2 mi­nute stingi cu zeama de carne şi vinul, adaugi bulionul, foaia de dafin, cimbru după gust, şi laşi sosul să fiarbă la foc mic, 10-15 minute.

Când îl iei de pe foc pre­sari pătrunjelul tocat fin, laşi sosul să se răcească puţin, apoi îl strecori printr-o sită deasă. Serveşti la chiftele marinate din carne sau soia.

 

Poftă bună!

 

 

 

1 comentariu

  1. Interesant acest sos de vin si bulion; o sa-l incerc si eu.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.