Sos de vin si bulion
PrinteazaSos de vin si bulion
Ingrediente:
- 1 morcov
- 1 ceapă
- 1 ceaşcă zeamă de carne,
- 1 ceaşcă vin alb sec
- 1 foaie de dafin
- 1 linguriţă bulion
- 1 lingură rasă făină
- câteva fire de pătrunjel
- puţin cimbru
- 1 lingură ulei
Mod de preparare:
Sos de vin si bulion: Cureţi morcovul şi ceapa, le speli, dai morcovul pe răzătoarea mică şi tai ceapa mărunt, apoi le căleşti înăbuşit cu uleiul şi făina, amestecând încontinuu.
După 1-2 minute stingi cu zeama de carne şi vinul, adaugi bulionul, foaia de dafin, cimbru după gust, şi laşi sosul să fiarbă la foc mic, 10-15 minute.
Când îl iei de pe foc presari pătrunjelul tocat fin, laşi sosul să se răcească puţin, apoi îl strecori printr-o sită deasă. Serveşti la chiftele marinate din carne sau soia.
Poftă bună!
Interesant acest sos de vin si bulion; o sa-l incerc si eu.